Već treću godinu zaredom bivši tenkisti Brigade kralja Tomislava organiziraju memorijalni malonogometni turnir u znak sjećanja na dvojicu Dragana, Perića i Šumanovića, hrvatske branitelje koji su stradali pred sam kraj Domovinskoga rata, 10. listopada 1995. godine, u mjestu Sitnice, u vojnoj operaciji “Južni potez” Hrvatskih snaga (HV i HVO).

Za razliku od prvih dviju godina kada se samo održavao nogometni turnir i prigodni program sjećanja, ove će godine dan prije (7. listopada) bivši tenkisti posjetiti sva groblja u kojima počivaju njihovi poginuli  i umrli suborci.

Organizaciju cijeloga događaja pomogle su udruge uz Domovinskoga rata, Uprava za pitanja branitelja i općina Tomislavgrad, navodi Tomislavcity.com.

Službenim programom predviđen je sljedeći raspored:

Subota, 7. listopada 2017.

11,00 – 13,00 sati –  Molitva i paljenje svijeća na grobovima poginulih i umrlih suboraca: Ilije Krstanovića, Vladimira Galira, Pere Kutleše, Jakova Radoša, Marka Ćavara, Slavka Topčića, Jandre Perkovića, Ivice Galića,  Mate Ćavara i Alena Anića.

Nedjelja, 8. listopada 2017.

12,00 sati – Molitva i paljenje svijeća na grobu pok. Dragana Šumanovića (Mandino Selo)

12,30 sati – Molitva i paljenje svijeća na grobu pok. Dragana Perića (Eminovo Selo)

14,00 sati – Otvaranje turnira u Gradskoj sportskoj dvorani (Tomislavgrad)

18,00 sati – Dodjela nagrada i zatvaranje turnira

Pozivaju se svi Duvnjaci da svojom nazočnošću odaju poštovanje poginulim i preminulim tenkistima Brigade kralja Tomislava.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija