Podučavanje u slobodi, osnažuje nastavnike – ovo je ovogodišnji moto Međunarodnog dana učitelja.

Nadamo se da su danas učitelji u 21. stoljeću uistinu slobodni u svom poučavanju i radu, jer samo na taj način mogu širiti i prenositi svoje znanje mladim i novim generacijama koje nam dolaze. Doista, ako se većina od nas vrati u svoje djetinjstvo i školske dane, asocijacija i pomisao na školu bila bi prvi učitelj ili učiteljica, zato cijenimo naše učitelje, jer su oni živa knjiga i nauka.

5. listopada – Međunarodni dan učitelja obilježava se svake godine i u našoj zemlji, a tako i u našoj Županiji u organizaciji Županijskog odbora SSOOiO HBŽ. Ove godine, proslava Dana učitelja bit će organizirana kroz dva dana. Danas, 5. listopada, 2017. godine u vremenu od 10 do 14 sati, kao i prijašnjih godina, upriličena je humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja -  Livno na odjelu transfuziologije. Svečana večera, deseta jubilarna  po redu bit će organizirana sutra, 6. listopada, 2017. godine u PTC „Panorama“ – Pavić. Ove godine pored toga što je jubilarna isto je  i humanitarnog karaktera, jer će sav prihod od tombole biti doniran za liječenje djevojčice Gabrijele Perković iz Podhuma, učenice Osnovne škole“ Fra Lovro Karaula“, koja je trenutno na liječenju u Zagrebu.

Ovim putem zahvaljujemo i našem resornom Ministarstvu i  ministru Petru Galiću što prepoznaje naš rad i aktivnosti.

Drage kolege i kolegice, učitelji i učiteljice, nastavnici i nastavnice, profesori i profesorice te svi prosvjetni djelatnici ma kako vas god oslovljavali, jer smo mi svi na kraju krajeva UČITELJI, sretan Vam Međunarodni dan učitelja!

Zajedno smo jači!

Županijski odbor SSOOiO HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok