Jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak kojem su nazočili Njezina Ekscelencija, izvanredna i opunomoćena Veleposlanica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, gđa. Amelia Achmad Yani sa savjetnikom za ekonomska pitanja Veleposlanstva gdinom Rachy Rachmatom i predstavnicima indonezijskih medija, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije gdin. Ivan Jozić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije gdin. Ivica Brešić kao i predstavnik Bosna Bank Internationala, gdin. Mirza Vejzagić.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije je otvorio sastanak zahvalivši se Veleposlanici na želji i posjeti Hercegbosanskoj županiji kao i na iskazanom interesu za ulaganjem u ovu županiju.

Nj.E. Veleposlanica Amelia Achmad Yani se zahvalila na srdačnom prijemu te istakla da je glavni razlog prvog posjeta Hercegbosanskoj županiji proizvodnja sira i mliječnih proizvoda te naglasila mogućnost izvoza poznatog Livanjskog sira u Indoneziju.

Ministar Brešić je pozdravio nazočne te ukratko  predstavio Hercegbosansku županiju kao i moguće prilike za suradnju  sa Indonezijom rekavši da uz posjetu Njezine Ekscelencije Veleposlanice Yani mljekarama na području Općine Livno i okolice, postoji i mnoštvo prilika za suradnju među kojima su mogućnosti lovnog i sportskog turizma.

Također, predstavljen je i projekt opremanja laboratorija za mikrobiološko ispitivanje hrane i vode Zavoda za hranu i veterinu Hercegbosanske županije, kao jednog od najperspektivnijih projekata koji će omogućiti Županiji ali i okolici najviše standarde u proizvodnji mesa, mlijeka i ostalih prehrambenih proizvoda.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok