Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić danas je u radnu posjetu primio Federalnog ministra pravde, Matu Jozića.

Sastanku su nazočili i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević i savjetnik ministra Jozića, Ivan Ćosić.

Osim o suradnji županijske Vlade s Federalnim ministarstvom pravde, razgovaralo se i o pravnim pitanjima i rješenjima, zakonodavstvu i o državnoj službi. Naglašena je i potreba provođenja ujednačene kadrovske politike i stručnog obrazovanja državnih službenika koji će moći odgovoriti na pravna i ostala pitanja reforme javne uprave.

Naglašena je i vrlo važna i zahtjevna  uloga Županija u procesima europskih integracija i međužupanijske suradnje, kao i suradnje sa svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini u području usklađivanja zakonodavstva s EU aquis-em i donošenju županijskih zakonskih rješenja.

Također, bilo je riječi i o aktivnostima organiziranja poslova vezanim uz rad udruga i zadruga na području ove Županije, olakšavanju pristupa sredstvima namijenjenim njihovom radu i iskorištavanju mogućnosti za financiranje aktivnosti u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama FBIH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok