Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine – Terenski ured Livno za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine zaprimila je 309 žalbi građana, potvrđeno je Feni iz te institucije.

Po teritorijalnom principu, 187 žalbi je upućeno iz Livna, 37 iz Tomislavgrada, 30 iz Glamoča, 29 iz Drvara, 13 iz Bosanskog Grahova, te tri iz Kupresa. Razlika broja otvorenih predmeta, odnosno istraga otpada na druge općine izvan Hercegbosanske županije.

Najviše žalbi građana podneseno je protiv sudskih tijela (139), zatim protiv tijela uprave (69), policije (21), prava na mirovinu (12), prava iz radnih odnosa (17), te imovinsko-pravnih odnosa (5). Načini okončanja predmeta su utvrđeni Zakonom o ombudsmanu za... ljudska prava BiH i Pravilima postupanja, a na osnovu statističkih pokazatelja iz prethodnih godina evidentno je da značajan broj predmeta bude završen nakon intervencije Ombudsmana tijekom trajanja postupka, gdje žalitelji ostvare svoja prava, bez posebnih mjera i preporuka.

Uz podršku Misije OESS-a u BiH, ombudsmani organiziraju uredovne dane u općinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Kupres i Tomislavgrad, čime je građanima tih općina omogućeno da na brži i jednostavniji način podnesu žalbe.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija