Udruga za upoznavanje i očuvanje flore i faune zavičajnoga kraja "FLIFA Šujica", u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom (PMF) Sveučilišta u Splitu i Botaničkim vrtom iz Splita aplicirat će za zajednička sredstva EU pod natječajem "Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.".

Cilj je udruge podići prag znanja iz flore i faune šuičkog kraja, izradom vlastitog Botaničkog vrta, a izrada projekta za natječaj povjerena je tvrtki Zobnica d.o.o. iz Splita.

Iz ranijih njihovih kontakata otvorena je bila suradnja na tom polju poput stručnih predavanja i seminara, dok su se, kako navode, sada stvorili uvjeti za apliciranje na nepovratna sredstva Europske unije koja će biti uložena u projekt povezivanja mediteranskog Botaničkog vrta u Splitu i Planinskog Botaničkog vrta u Šuici pored Tomislavgrada.

S tim u vezi zajednički su donijeli zaključke da će tvrtka Zobnica d.o.o. voditi sve potrebne radnje do ostvarenja projekta, a PMF i Botanički vrt Split će učiniti sve da srede postojeći vrt, promoviraju, zaštite i urade banku sjemenja na lokaciji Botaničkog vrta na Marjanu.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija