Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Glamoč u nedjelju, 17. prosinca.

Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na prijevremenim izborima podnose se Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 31. listopada 2017. godine.

Rok za registraciju novih birača koji glasaju poštom ističe 15. studenog 2017. I ostali rokovi propisani su Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za načelnika Općine Glamoč koje će javnosti biti dostupno na internet-stranici Centralne izborne komisije BiH.

Na osnovu izvještaja o izvršenoj reviziji financijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, Centralna izborna komisija BiH je danas pokrenula postupke utvrđivanja odgovornosti protiv 30 političkih stranaka zbog osnovane sumnje u kršenje odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka ili Izbornog zakona BiH.

Zbog nedostavljanja izjava o imovinskom stanju nakon Lokalnih izbora 2016. godine (početak ili kraj mandata), danas je Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti protiv 68 zvaničnika kojima teče ili je prestao mandat, priopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok