U cilju smanjenja sive ekonomije Porezna uprava FBiH u posljednje vrijeme provodi brze kontrole čiji je primarni cilj:

sprječavanje sive ekonomije, otkrivanje rada na crno, otkrivanje rada bez odobrenja, neevidentiranje prometa i neizdavanje fiskalnih računa, podizanje svijesti obveznika da sami prijavljuju i plaćaju svoje porezne obaveze, poticanje građana da prijavljuju nepravilnosti, porast naplate javnih prihoda, podizanje rejtinga i ugleda Porezne uprave FBiH i dr.

Tako je Uprava na cijelom području FBiH izvršila 11.311 kontrola (10.794 u 45 akcija i 517 samostalnih) u kojim je otkriveno:

4.066 neprijavljena radnika,

3.481 poreznog obveznika koji nije evidentirao promet putem fiskalnog uređaja,

1.576 objekata koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog organa,

1.051 registrovanog poreznog obveznika koji nije posjedovao instaliran fiskalni uređaj, odnosno nije bio u sistemu fiskalizacije.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćena su 2.502 objekta, izdato je 6.872 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 16.805.900,00 KM, priopćeno je iz Porezne uprave.

U HB županiji provedeno je ukupno 579 kontrola pri čemu je, između ostalog, otkriveno 60 neprijavljenih radnika, 80 poslovnih subjekata bez instaliranog fiskalnog sustava, a ukupno je izdano 294 prekršajnih naloga u iznosu od 750.250,00 KM.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija