Mreža Vijeća učenika Hercegbosanske županije, krovna organizacija za srednjoškolce u Hercegbosanskoj županiji, održala je trening za 16 predstavnika Vijeća učenika osam srednjih škola županije, od 27. do 28. listopada u hotelu ,,Dinara" u Livnu.

Na treningu su učenici pored iskustava i primjera dobre prakse razmjenjivali i probleme s kojima se susreću te osmislili aktivnosti koje će ih približiti rješavanju istih. Neke od tih aktivnosti su obilježavanje Dana srednjoškolaca 17. studenoga, te prikupljanje slatkiša za socijalno ugroženu djecu i djecu s posebnim potrebama povodom nadolazećih blagdana. Mreža će pored ovih, nastaviti i s tradicionalnim aktivnostima poput „Zaigraj za mreVUŽ“, koji svake godine u drugome polugodištu okuplja učenike svih srednjih škola na jednome mjestu, na zabavnim sportskim i društvenim igrama, s ciljem njihovog međusobnog povezivanja. Ovogodišnje novoizabrano rukovodstvo Mreže čine: predsjednica Žana Miloloža (Srednja strukovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević, Livno) i njezini zamjenici Dario Krivić (Srednja ekonomska škola Livno) i Ivan Vrdoljak (Gimnazija Livno).

,,Ovo je moj prvi trening mreVUŽ-a, drago mi je što sam se bolje upoznala s radom Mreže i njezinim aktivnostima. Ovaj me trening motivirao da postanem aktivnija i da se više zalažem za Mrežu. Imala sam priliku upoznati nove osobe s kojima ću od sada intenzivno surađivati.“, rekla je Žana Miloloža, novoizabrana predsjednica Mreže Vijeća učenika Hercegbosanske županije.

„Kroz ovaj trening naučili smo korisne stvari o timskome radu, rješavanju problema te odlikama liderstva, koje će nam pomoći u daljnjoj suradnji i uspješnom provođenju akcija naše Mreže u školskoj 2017./2018. godini.“, zaključio je PR Mreže Jozo Zrno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok