Na javnim objektima Županijska bolnica ”Fra Mihovil Sučić”, Livno i Dom zdravlja Tomislavgrad, u tijeku je izvođenje radova na povećanju energetske učinkovitosti.

Ovi radovi imaju za cilj poboljšati uvjete boravka pacijenata i olakšati svakodnevni rad osoblja, doprinijeti novom upošljavanju, smanjenju troškova i boljem kvalitetu zraka. Planirani radovi će biti realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energijske učinkovitosti.

Radovi na objektu Županijska bolnica ”Fra Mihovil Sučić” podrazumijevaju termoizolaciju fasadnih zidova, zamjenu postojeće stolarije, termoizolaciju unutarnjih zidova prema negrijanom prostoru, ugradnju EE rasvjete nove generacije, ugradnju sklopa za kompenzaciju električne energije i osnivanje energetskog menadžmenta. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 471.543,00 KM s PDV-om.

Za povećanje energetske učinkovitosti na objektu Doma zdravlja Tomislavgrad izvode se radovi koji obuhvaćaju termoizolaciju fasadnih zidova, zamjenu postojeće stolarije, termoizolaciju stropa prema tavanu, zamjenu postojećih žarulja sa žarnom niti štednim žaruljama, ugradnju termostatskih ventila na radijatore, zamjenu energenta za sustav centralnog grijanja i kotla za grijanje, osnivanje energetskog menadžmenta, ugradnju opreme za mjerenje potrošnje energije kao i praćenje temperature i vlažnosti. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 407.731,00 KM s PDV-om.

Implementacija mjera energetske učinkovitosti na navedenim objektima realizira se u sklopu projekta Svjetske banke „Energijska učinkovitosti BiH“ (BEEP). Ovo je najveći projekt energetske učinkovitosti u BiH, u okviru kojeg su u 2016. godini implementirane mjere energetske učinkovitosti na 18 javnih objekata u Federaciji BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok