Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) Nedjeljko Rimac uputio je u petak zahtjev prema Skupštini za izmjenu dnevnog reda sjednice Skupštine koja je zakazana za ponedjeljak 6. studenoga.

U zahtjevu ispred kluba zastupnika HDZ-a 1990 Rimac traži da se dnevni red proširi s raspravom o povjerenju ministru u Vladi HBŽ-a Darinku Mihaljeviću. Piše Fena.

U obrazloženju zahtjeva stoji kako su svi svjedoci pisanja medija u BiH i Republici Hrvatskoj koji su objavili informaciju kako je troje djece ministra Mihaljevića dobilo stipendiju za socijalno ugrožene obitelji u RH.

Dalje se navodi kako se nakon izbijanja spomenute afere oglasila i ministrica Prosvjete u Vladi RH te potvrdila kako je novac za stipendije djece Darinka Mihaljevića vraćen u proračun RH.

"Iz navedenog je očito da postoji sumnja kako je u natječajnoj proceduri za dodjelu stipendija djeci ministra Mihaljevića došlo do određenih nepravilnosti kao i moguće zloupotrebe", stoji u zahtjevu.

Po Rimcu navedenim činom nanesena je nepopravljiva šteta ugledu institucija HBŽ-a kao i ugledu svakog Hrvata iz BiH pred institucijama i javnošću u RH.

"Smatramo da u interesu institucija i građana HBŽ-a Skupština treba žurno reagirati i raspraviti sve aspekte navedenog problema u okviru predložene točke dnevnog reda", istaknuo je Rimac u upucenom zahtjevu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok