Primjer zajedničke suradnje Mreže mladih Kiseljak i Frame (Franjevačke mladeži) iz Kiseljaka jeste i zajednička ekskurzija u Livno.

Pedeset mladih Kiseljačana, na čelu s Mirza ef. Bilićem i fra Ivicom Matišićem, u subotu, 04.11.2017. godine boravilo je u Livnu.

U Livnu su mlade dočekali predstavnici OSCE-a, MRV-a BiH, kao i Američke ambasade. Po dolasku u Livno, uslijedila je posjeta samostanu Gorica, te samostanskom muzeju, gdje su mladi imali priliku vidjeti brojne vrijedne predmete sačuvane u ovom muzeju. U samostanu je prof. dr. Ivan Šarčević održao predavanje na temu „Uticaj religije na društvo“. U svom predavanju istakao je da se posebno mladi moraju lišiti predrasuda i licemjerstva, koje je nažalost prisutno u bosanskohercegovačkom društvu, što prema rječima prof. Šarčevića ne dozoljava izgradnju punog suživota. Piše Preporod.

Nakon posjete samostanu, uslijedio je ručak, a potom posjeta Islamskom centru Livno. U Islamskom centru mlade Kiseljačane ugostio je Ismail ef. Mehtić, koordinator za međureligijsku suradnju Medžlisa islamske zajednice Livno, koji je upoznao mlade sa radom Medžlisa Livno i historijatom džamije Čurčinice. U džamiji je uslijedio razgovor o specifičnostima propisa u islamu i kršćanstvu.

Mreža mladih i Frama i u narednom periodu planiraju nastaviti korisnu suradnju, te sa mladima slati poruku mira i suživota.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija