Grad Livno službeno je posjetilo izaslanstvo mađarskog grada Sigeta predvođeno gradonačelnikom dr. Peterom Vassom, dogradonačelnikom Zoltanom Vargom te predsjednicom Vijeća za kulturu i međunarodnu suradnju grada Sigeta Andreom Malek.

Posjet je rezultat suradnje općine Livno s veleposlanstvom Mađarske u Sarajevu te je u izaslanstvu bila i ekonomska savjetnica mađarskog veleposlanstva Dominika Horvat. Primio ih je načelnik Općine Livno Luka Čelan te u kraćem razgovoru predstavio Livno.

Načelnik je govorio o povijesti grada, njegovoj tradiciji, kulturi i običajima. Također je istaknuo aktualnu situaciju te poteškoće s kojima se Livno kao jedinica lokalne samouprave susreće. Ovaj prvi susret predstavnika Sigeta i Livna upriličen je s ciljem ostvarivanja dublje suradnje i stvaranja prijateljstva dvaju gradova. Gradonačelnik Sigeta je u kratkim crtama predstavio grad iz kojeg dolazi te izrazio svoju spremnost za ostvarivanje suradnje na nekoliko polja s gradom Livnom. U razgovoru je zaključeno da oba grada imaju dosta zajedničkog na kulturnom planu te bi to moglo biti prvo područje povezivanja. Općina Livno upriličila je i posjet i obilazak Franjevačkog muzeja i galerije Gorica gdje su mađarski izaslanici stekli širi dojam onoga čime grad Livno raspolaže kada je u pitanju kulturna baština. Svoje zadovoljstvo posjetom i boravkom u Livnu predstavnika mađarskog grada Sigeta izrazio je i načelnik Čelan kazavši kako vjeruje u povezivanje i ostvarivanje prijateljstva Livna i Sigeta ne samo na kulturnom planu nego i na ostalim područjima za koje postoje konkretne poveznice.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok