U organizaciji Mladeži HDZ BiH održana je javna tribina „Uloga mladih u europskim fondovima“ u subotu, 11. studenoga u Livnu, u dvorani hotela „Park“.

Javna tribina bila je namijenjena svim mladima kako bi dobili što bolji uvid u funkcioniranje EU fondova, ogromne kapacitete koje nude te mogućnost apliciranja i iskorištavanja sredstava u svojim lokalnim zajednicama.

Govornici na tribini bili su Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske Županije, Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ BiH i Ivana Mišković, savjetnica predsjednika Vlade Hercegbosanske Županije i VCC stručnjak za EU fondove.

Ministar Brešić pozdravio je stavljanje ove teme na agendu osobito među mladima istaknuvši pozitivne primjere u Hercegbosanskoj županiji koji su apliciranjem na EU fondove omogućili projekte od krucijalne važnosti za razvoj ove županije ukazavši na važnost suradnje privatnoga i javnoga sektora.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH, Mario Mikulić, kroz praktične primjere osvrnuo se na ulogu EU fondova putem kojih su mnoge općine osigurale sufinanciranje ekoloških i kulturno-povijesnih  projekata koji su osigurali zaštitu vlastitog povijesnog dobra, ali i razvoj turizma i zapošljavanje mladih ljudi. Predsjednik Mikulić, kao nekadašnji asistent zastupnika u Europskom parlamentu i osoba s iskustvom rada u EU instituciji, naglasio je da je budućnost ovih prostora aktivno sudjelovanje i iskorištavanje fondova koje nude institucije EU. Isto tako predsjednik Mikulić je istaknuo da je ovo prva od mnogobrojnih tribina koje će Mladež HDZ BiH organizirati diljem Bosne i Hercegovine, a veliki odaziv mladih na ovu tribinu je potvrda da nam ovakvih stvari treba više.

VCC stručnjak i savjetnica Vlade HBŽ, Ivana Mišković, objasnila je način slanja aplikacija u sklopu IPA II fondova za razdoblje 2014-2020, te metodologiju i principe koje zahtijevaju EU institucije. Istaknula je poticanje prekogranične suradnje koju EU promovira kako bi potaknula zajedničke inovativne ideje na svim poljima, osvrnuvši se na primjere suradnje Grada Pleternice i općine Tomislavgrad koji su zajedničkom aplikacijom povukli sredstva za projekt „Kulturna ruta bećarca i gange“, čime je direktno napravljen zajednički brend hrvatskog kulturnog dobra.

Priopćeno je iz Mladeži HDZ-a BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija