UNICEF-ov projekt „Povećajmo mogućnost djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje“, kojeg Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa provodi u Hercegbosanskoj županiji uspješno je počeo jučer, 14. studenog 2017. godine i trajati će do kraja mjeseca svibnja 2018. godine.

Ovaj projekt već petu godinu zaredom omogućava djeci od 4 do 6 godina pohađanje programa predškolskog odgoja i obrazovanja u trajanju od 300 sati. Cilj projekta je unaprijediti fizički, socio-emocionalni i kognitivni razvoj i razvoj govora kod djece, te poboljšati prilike za rano učenje u ovoj dobi, s posebnim naglaskom na ugroženu djecu i djecu u stanju socijalne potrebe.

Ove školske 2017./2018. godine u projekt je upisano ukupno 490 djece na području cijele Hercegbosanske županije, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Projekt je omogućio pristup programu svim obiteljima kako bi se osigurao cjeloviti razvoj djece, a rezultati koji su postignuti u proteklim godinama realizacijom ovog projekta razlog su da se s njim nastavi i dalje. To potvrđuju i reakcije iz osnovnih škola koje govore o tome kako su djeca koja su prošla kroz ovaj program pokazala bolje rezultate u odnosu na djecu koja nisu prošla kroz neki oblik predškolskog odgoja i obrazovanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok