Ministar MUP-a HBŽ-a Darinko Mihaljević podnio je ostavku na mjesto šefa livanjskog HDZ-a, koja je prihvaćena, no i dalje ostaje ministar unutarnjih poslova.

Na 26. sjednici OO HDZ  BiH Livno održanoj u ponedjeljak popodne raspravljalo se o sudbini ministra Mihaljevića, čija su djeca ostvarivala primanja u Hrvatskoj kao ekonomski ugrožena. Piše Dnevni list.

Općinski odbor ga podržao

„Nakon rasprave, OO HDZ BiH Livno je uvažio stajališta gospodina Darinka Mihaljevića te ga na njegov zahtjev razriješio dužnosti predsjednika OO HDZ BiH Livno, a dao potporu da Darinko Mihaljević i dalje obnaša dužnost ministra u Vladi Hercegbosanske županije  u ime OO HDZ BiH Livno“, naveli su iz livanjske podružnice HDZ-a.

>>> HDZ BiH: Osuđujemo medijski linč na Darinka Mihaljevića; Ima našu potporu da i dalje bude ministar

Jučer (14.11) je i županijski odbor HDZ-a BiH zasjedao o Mihaljevićevoj sudbini. Upućeniji svakako tvrde da će HDZ BiH teško ostaviti Mihaljevića bez funkcije ministra unutarnjih poslova, jer ga ne žele okrenuti protiv sebe.

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ) Nedjeljko Rimac jučer (14.11) nam je u telefonskom razgovoru kazao da je podnošenje ostavke na mjesto šefa livanjskog HDZ-a BiH zamazivanje očiju, a da je trebao podnijeti ostavku na mjesto ministra MUP-a. Ustvrdio je da će ustrajati da se ovim pitanjem ubrzo bavi i županijska Skupština. Podsjetimo, neviđeni skandal je izbio nakon što je otkriveno da su ministrova djeca, kao ekonomski ugrožena imala primanja iz Hrvatske.

Podsjetimo, troje djece ministra MUP-a HBŽ-a Darinka Mihaljevića dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj. Ivica Mihaljević, Nikolina Mihaljević i Zvonimir Mihaljević, djeca ministra Darinka Mihaljevića, našla su se na rang listi  studenata sa prebivalištem u RH. Prijavili su se u E kategoriju za državne stipendije koju čine „redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa“.

Ako Darinko Mihaljević ostane ministar MUP-a HBŽ-a, onda zasigurno ostaje i socijalni slučaj, budući da je kao ministar takav i bio. Ukoliko ne bude više ministar, onda možda više neće biti ni socijalni slučaj, samo su neki od komentara vezano uz Mihaljevića. Navodi Dnevni list.

HDZ BiH u Livnu niže skandale

Situacija u HBŽ-u HDZ-u BiH ne ide nikako na ruku. Prvo je u javnost isplivala informacija da je Udruga nevjeste Borjane Krišto dobila 100 tisuća maraka, pa nakon toga i snimak o zapošljavanju u Elektroprivredi, a stipendije djece ministra Mihaljevića treći su udarac toj stranci u Livnu. Zanimljivo je, a vezano uz Mihaljevića spomenuti, da je prigodom uhićenja mladog Frane Krište, koji je zavitlao kamenčić prema Borjaninoj kući, lupao šakom od stol i vikao „dovedite ga živog ili mrtvog“.

Osim što je poslao jake snage na dotada nekažnjavanog mladića s kamenčićem, ministar nije poznat po drugim antikorupcijskim akcijama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok