U sklopu proslave Dana obrane Livna u dvorani Pastoralnoga centra otvorena je izložba livanjskog umjetnika Jure Semrena pod nazivom „Slika i skulptura“.

Pred mnoštvom posjetitelja na samom početku programa najmlađe članice Kulturno umjetničkog društva Tribanj izvele su Gospin plač nakon čega je nazočnima pročitan osvrt Vojislava Vujanovića na rad i stvaralaštvo Jure Semrena.

Nazočne je pozdravio i izložbu proglasio otvorenom načelnik općine Livno Luka Čelan. Naglasio je da je mnoštvo razloga da na trenutak zastanemo pred stvaralaštvom ovog umjetnika, a jedan je i taj što su teme koje predstavljaju izloženi radovi neprolazne. „Jedan od razloga je i taj što dio izloženih skulptura predstavlja muku i stradanja. To nas dakako veže za Veliki tjedan u kojem se nalazimo i pripravu za blagdan Uskrsa, ali simbol stradanja vraća nas u prošlost i to za više od dva desetljeća. Vraća nas u našu povijest, na travanjska događanja 1992. godine čiju obljetnicu proslavljamo ovih dana“, naglasio je načelnik Čelan.

Posjetiteljima se s riječima zahvale obratio i sam autor izložbe Jure Semren.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok