Nakon što je tomislavgradska tvrtka Vision d.o.o prošli tjedan kupila ruševnu zgradu bivše Robne kuće "Duvanjka", danas je počela prva faza radova na raščišćavanju, dok se na proljeće očekuje početak građevinskih radova.

Robna kuća, koja je prije rata bila u vlasništvu DTP Delma iz Tomislavgrada, putem pretvorbe i privatizacije te otkupom duga od LT banke, sredinom devedesetih godina dospjela je u vlasništvo tvrtke Trgocop iz Ljubuškog.

Međutim, bivši djelatnici pokrenuli su spor tražeći rješavanje njihovog statusa i naplatu njihovih potraživanja. Tako se pokreće stečaj da bi posredstvom stečajne upraviteljice prije dvije godine Trgocop prodao zgradu Robne kuće tvrtki Bossgas iz Tomislavgrada za 470 000 maraka.

Prodaja nekretnine tvrtke time je bila završena, dok se za bivše djelatnike i dalje vodi odvojeni postupak sukladno Zakonu o stečajnom postupku, u kojem za razdoblje od 1995. do 2007. godine oni potražuju oko tri milijuna maraka.

Iako su iz Bossgasa pri kupnji zgrade Robne kuće najavili izgradnju novog poslovnog objekta, do toga nije došlo te je zgrada prodana tvrtki Vision d.o.o. koja se bavi trgovinom na veliko farmaceutskih proizvoda.

Neslužbeno se doznaje da bi na mjestu gdje je bila nekadašnja "Duvanjka" trebao biti izgrađen hotel.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok