Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području Općine Tomislavgrad.

Kako je preneseno sa sjednice ovog vijeća, koja je započeta u ponedjeljak, ali zbog tehničkih problema nastavljena u utorak, izmjena se odnosi na visinu jednokratne novčane naknade gdje umjesto dosadašnjih 200 za svako novorođeno dijete općina daje 300 maraka, s tim da će se Odluka primjenjivati od 1. siječnja 2018.godine.

Također su vijećnici usvojili Odluku o uspostavljanju suradnje i prijateljskih odnosa između Općine Tomislavgrad i Grada Novske.

Naime, izgradnjom Hidro akumulacije Buško jezero polovinom 20 stoljeća, dio iseljenog stanovništva u potrazi za novim životom je završio oko grada Novske zbog čega je obostrano potaknuta ideja o uspostavi prijateljskih odnosa.

Vijećnici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera.

Izvješće o provedenoj raspravi navedene Odluke podnio je pomoćnik načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Zdravko Krišto.

Vijeće je isto tako dalo suglasnost na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje o imenovanju ravnateljice škole Josipe Gale.

Među zadnjima bila je Informacija o održanim javnim raspravama u svezi izgradnje štala za krave iznad sela Srđana.

Ova točka je izazvala žustru raspravu nekolicine vijećnika te je načelnik Općine Tomislavgrada Ivan Vukadin zaključio kako će se o zahtjevu farme krava "Tušnica" Povjerenstvo za lokacijske dozvole općine Tomislavgrad konzultirati sa Savjetom prostornog plana Općine i zajednički donijeti prijedlog rješenja za konkretan slučaj, koji će se predstaviti na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Vijeće je usvojilo i Zaključak kojim se zadužuje Služba za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove, Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove da u suradnji sa Povjerenstvom za javne nabave općine Tomislavgrad izradi natječajnu dokumentaciju za odabir partnera za izgradnju tog poslovno-stambenog objekta na mjestu postojeće Veterinarske stanice.

Zahtjev za raspisivanje natječaja za izbor partnera za izgradnju poslovno-stambenog objekta općinskom načelniku i OV-u podnijela je Uprava JP Veterinarska stanica d.o.o. Tomislavgrad.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija