Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je u ponedjeljak u Tomislavgradu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama HBŽ-a.

Prije izglasavanja dnevnog reda, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Petar Galić povukao je Prijedlog zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u HBŽ-u, obrazloživši kako su tek u petak dobili amandmane od Kluba Bošnjaka o kojima se županijska Vlada još nije očitovala.

Također, većina zastupnika nije prihvatila zahtjev predsjednika kluba zastupnika HDZ-a 1990 Nedjeljka Rimca o proširenju dnevnog reda s raspravom o povjerenju ministru Darinku Mihaljeviću.

Kao predlagač Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o sigurnosti prometa na cestama HBŽ-a, ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević kazao je kako je na sjednici ovog doma održanoj u srpnju 2017. godine usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HBŽ-u uz određene sugestije i prijedloge.

Istaknuo je kako je jedan od tih prijedloga uputio predsjednik Skupštine HBŽ-a Robert Bagarić, koji je uvažen i odnosi se na tehnički pregled vozila.

Zastupnici su također usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima HBŽ-a. U svom obrazloženju, resorni ministar Hikmet Hodžić istaknuo je kako se praćenjem dosadašnjih primjena odredbi tog zakona, u dijelu koji se odnosi na komunalnu naknadu, došlo do saznanja da dosadašnja zakonska rješenja kompliciraju postupak utvrđivanja visine komunalne naknade te da je naplata u tom segmentu veoma niska.

Također, usvojeno je Izvješće o izvršenju proračuna HBŽ-a za razdoblje od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2017. Prema tom izvješću, ukupno ostvareni konsolidirani prihodi i primici financiranja za taj vremenski interval iznose 32.526.771 maraka što je za 0,59 posto ili za 191.011 maraka više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U odnosu na plan proračuna za tekuću godinu od 76.263.613 maraka ostvareni prihodi i primitci za prvo polugodište 2017. godine iznose 42,65 posto.

Na kraju današnje sjednice usvojeni su zaključci na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine, na Nacrt Zakona o štrajku FBiH, te Zaključak na Nacrt Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova FBiH. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija