Općina Kupres sačinila je operativni plan čišćenje snijega po zonama prioriteta na području svoje općine, čime će spremno dočekati zimsku sezonu.

Kako se doznaje iz kupreške općine, zimska služba je u potpunosti organizirana kako mehanizacijski tako i ljudstvom te su najavili spremnost u aktivaciji čišćenja snijega.

Stoga su, kako navode, sačinili operativni plan čišćenje snijega koji je inače podjeljen na četiri zone prioriteta, a sačinjen je s obzirom na lokacije važnijih objekata, frekvenciji prometa te konfiguraciji terena.

U prvu zonu prioriteta čišćenja snijega naveli su ulice na području općine koje se spajaju s regionalnim i magistralnim putem, ulica prema Domu zdravlja Kupres kao i dionica prometovanja školskog autobusa.

Drugu zonu čine sve ulice koje su obuhvaćene regulacijskim planom općine Kupres, dok su u treću odnosno četvrtu zonu uključena sela i vikend naselja te sela s makadamskim putovima.

Također je propisano da se ulice u prvoj zoni prioriteta moraju očistiti u roku od 5 sati po prestanku padalina dok u drugoj zoni to vrijeme je određeno na 10 sati.

Za druge dvije zone rok je 24 sata ili će se čistiti po potrebi odnosno po nalogu općine Kupres.

Iz općine apeliraju na sve vozače na prometnicama u području Kupresa da tijekom zimskih mjeseci koriste zimsku opremu koja je i zakonom obvezna. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok