Oko 180 osnovaca Livna, Bosanskog Grahova i Kupresa su 22. i 23. studenog 2017. u okviru Programa edukacije školske djece Fondacije Dogs Trust po prvi put sudjelovali u Dogs Trust zabavno-edukativnoj radionici s pravim psom uz nadzor edukatora i stručnog instruktora za obuku pasa.

Napredak u programu edukacije svakako jest prisustvo živog psa u vidu osvježavanja radionica, međutim naglasak na važnost ovakvih radionica stavlja se upravo zbog direktnog kontakta djece sa psom, pri čemu djeca kroz interakciju sa psom lakše razvijaju osjećaj za psa i pristup psu kao živom i osjećajnom biću, lakše prihvaćaju i uče poruke o sigurnosti u blizini pasa koje im se prenose, a samim tim i lakše grade stavove o odgovornom vlasništvu.

Važnost i cilj programa edukacije upravo je osvješćivanje mladih i novih generacija koje u budućnosti neće napuštati pse, a samim tim dugoročno se uspješno smanjuje populacija napuštenih pasa na ulicama.

Program edukacije školske djece koordinira, osmišljava i financira Fondacija Dogs Trust putem svog Predstavništva u Bosni i Hercegovini, a na području Hercegbosanske županije provodi ga već četiri godine uz angažman stručnih i obučenih edukatora iz Udruge za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja HBŽ "O".

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust nedavno je obilježilo punih pet godina svoje značajne podrške u BiH, gdje putem svojih programa podupire dosljednu i potpunu provedbu državnog Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, te nastoji pomoći lokalnim vlastima da uspostave zakonski sistem za upravljanje populacijom pasa koji bi sigurno riješio problem napuštenih pasa na legalan i trajan način.

U sveobuhvatnu podršku kroz svoje programe, Fondacije Dogs Trust je u Bosni i Hercegovini do sada uložila oko 20 milijuna konvertibilnih maraka!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok