Građanski posmatrači Koalicije ,,Pod lupom'' posmatraju prijevremene izbore za načelnika koji se danas održavaju u opštini Glamoč.

Posmatrači Koalicije su prisutni na osam od devet redovnih biračkih mjesta,  a na terenu je i jedan mobilni tim. Biračko mjesto 085A008 u selu Rore nije pokriveno jer posmatrači Koalicije nisu mogli pristupiti istom zbog otežanih vremenskih prilika.

Izborni dan je započeo u skladu s Izbornim zakonom BiH.  Sedam od osam biračkih mjesta na kojima su prisutni posmatrači Koalicije je otvoreno na vrijeme, a jedno sa neznatnim kašnjenjem do 15 minuta zbog kašnjenja članova biračkog odbora.

Niti na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim posmatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Takođe, nisu primijećene oznake političkih subjekata na biračkim mjestima ili u krugu od 50 metara oko biračkih mjesta.

Prijevremeni izbori u opštini Glamoč se održavaju zbog smrti bivšeg načelnika, koji je na toj funkciji bio od 2008. godine. Pravo glasa ima 4.412 birača, od čega 4.091 u zemlji i 321 van BiH. Koalicija poziva političke subjekte na poštovanje izborne šutnje, a građane i građanke ove opštine da izađu na izbore, te da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji ,,Pod lupom“ na broj telefona 033 268 160.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija