U srijedu 20. prosinca 2017. godine održana je šesta po redu izborna skupština Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

Na početku zasjedanja, Radno Predsjedništvo, za koje su izabrani Stipe Mišković, Mate Pavić i Martina Ćurić je usvojilo dnevni red, a zatim je dosadašnji predsjednik Stipe Mišković u tehničkom mandatu iznio nove promjene u izbornom sustavu,  izvješće o radu Kluba u proteklom razdoblju, ostvarenim projektima i onima koji su tek u začetku, kao i financijsko izvješće, koje je jednoglasno prihvaćeno.

Nakon predlaganja kandidata za mjesto predsjednika, tri dopredsjednika, tri člana izvršnog odbora i tri člana nadzornog odbora, pristupilo se glasanju.

Novim predsjednikom Zagrebačkog kluba livanjskih studenata jednoglasno je izabran Mate Pavić, student 3. godine Fakulteta prometnih znanosti. Dopredsjednici su Bruno Džaja student treće godine Građevinskog fakulteta, Martin Gelo student treće godine fakulteta Prometnih znanosti i Tomislav Vidović student četvrte godine, također Fakulteta prometnih znanosti.

Članovi Izvršnog odbora ZKLS-a su Domagoj Šarić (Šumarski fakultet), Stipe Vrdoljak (Rudarsko-geološko-naftni fakultet) i Tihomir Tomić (Geodetski fakultet), dok članove Nadzornog odbora čine Martin Omazić (Rudarsko-geološko-naftni fakultet), Valentino Gelo (Rudarsko-geološko-naftni fakultet) i Ana Dražić (Pravni fakultet).

Cjelokupno glasovanje, usvajanje, imenovanje i kratko obraćanje bivšeg i novoizabranog predsjednika članovima Kluba, budno je zapisala zapisničarka Ana Dražić.

Dosadašnje vodstvo, podsjećamo, činili su predsjednik Stipe Mišković, student pete godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva, dopredsjednice  Magdalena Brešić studentica četvrte godina Agronomskog fakulteta i Martina Ćurić studentica pete godine Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta.

Iza službenog dijela, Livnjacima u livanjskoj zajednici su se pridružile i gosti, a potom su skupa krenuli na zavičajnu feštu u Club Roko gdje ih je zabavljao Motiv band.

Rad Kluba u proteklom razdoblju (4.2014  – 12.2017)

Zagrebački klub livanjskih studenata, od osnivanja u prosincu 2008.  godine, kroz pet generacije vodstava se učvrstio kao jedna od najaktivnijih studentskih udruga na Sveučilištu u Zagrebu, a svoje podrijetlo, kao i cilj okupljanja studenti nisu zaboravili pa su tako mnogi projekti Kluba bili realizirani upravo u Livnu.

Klub je pokrenuo brojne projekte, od kojih su najzanimljiviji: Sufinancirani prijevoz za livanjske studente Sveučilišta u Zagrebu, Fond stipendija ZKLS-a, Sajam karijera HBŽ, hodočašća u Vukovar, Mariju Bistricu, Bleiburg  te drugi projekti realizirani u suradnji s drugim studentskim zavičajnim udrugama u Zagrebu (Tko smo? Što smo? Odakle smo?)

Sajam karijera Hercegbosanske županije je projekt ZKLS-a kojim se najviše ponose. Pokrenut  je 2014. godine, a održava se u sportskoj dvorani Srednje ekonomske škole. Na Sajmu se predstavlja 29 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište te Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Osim toga, učenicima se pobliže prikazuje studentski život u Zagrebu, smještaj, prehrana i dodatne aktivnosti.

Zadnje dvije godine održavanja, Sajam karijera je obilježila veća posjećenost nego prethodnih što je na koncu rezultiralo i većim brojem studenata upisanih na Sveučilište u Zagrebu. Sajam je upotpunjen i simulacijom državne mature koja se provodi u prostorijama Gimnazije Livno.

Na koncu, iz ZKLS-a zahvaljuju svim sponzorima, partnerima i pojedincima koji su ih prepoznali, podržavali i na bilo koji način pomogli. Veliko hvala posebice Livanjskoj zajednici Zagreb, predsjedniku Branku Miloloži, tajnici Valeriji Brzović te UDVDR-u RH i njihovoj pročelnici za humanitarnu djelatnost Dubravki Herljević Kutleša.

Priopćeno je iz ZKLS-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok