Glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak je za Dnevni avaz potvrdio da se u utorak, oko 14 sati, dogodio incident u ulici Kalajdžinica, u zgradi u kojoj je smještena livanjska SDA, gdje je jučer održana sjednica.

Prema njegovim riječima, PU Livno zaprimila je dojavu od Hitne medicinske pomoći Livno da su povrijeđene dvije osobe, od kojih je jedna muška, rođena 1961. godine u Golinjevu, općina Livno i druga ženska, rođena 1979. godine u Livnu, te da im je ukazana medicinska pomoć.

Radi se o vijećnicima SDA, Esadu Bajraktareviću i Aiši Jarebica, koji su povrijeđeni i  koji su sa zakašnjenjem došli na današnju sjednicu Općinskog vijeća Livno.

– Operativnim radom na terenu, došlo se do saznanja da je N.D., rođen 1971. godine u Livnu, nastanjen u Livnu, jedan od sudionika incidenta te da je priveden i saslušan u policiji, nakon čega je protiv njega podnesen izvještaj nadležnom Tužiteljstvu.

Prema informacijama koje imamo, N. D. je sinoć oko 19 sati odveden i u Županijsku bolnicu u Livnu jer, navodno, ima određenih psihičkih problema. Šta je povod incidentu, za sada se istražuje – kazao je Vrdoljak.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok