U Općini Tomislavgrad jučer je održan Okrugli stol s poduzetnicima i predstavnicima obiteljskih gospodarstava u sklopu projekta "Kulturna ruta bećarca i gange", odobrenog za financiranje u okviru INTERREG-IPA CBC HR-BA-ME, kojemu je vodeći partner Grad Pleternica, a partneri na projektu:

Općina Tomislavgrad, Kulturno informativni centar Tomislavgrad, Poduzetnički centar Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice.

Smisao projekta je oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će postati kulturno-turistička atrakcija ovih destinacija, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom koja će joj osigurati održivost.

Održavanje zajedničkih prekograničnih manifestacija na način da se postojeće manifestacije oplemene novim sadržajima i umrežavanjem lokalnih udruga obiteljskih gospodarstava i poduzetnika s istima iz partnerske destinacije koje će rezultirati "Korpom Tomislavgrada" u kojoj će se nalaziti lokalni proizvodi koji će predstavljati gastronomsku vrijednost destinacije.

Edukativne aktivnosti i širenje dobre prakse ostvarit će se kroz održavanje okruglih stolova s poduzetnicima i predstavnicima obiteljskih gospodarstava te će se u Pleternici i Tomislavgradu organizirati edeukacije "Menadžer ruralnog razvoja".

Načelnik Vukadin zahvalio se na odazivu te naglasio kako je cilj oformiti ekipu koja će zajedničkim radom prezentirati Tomislavgrad te na taj način doprinijeti razvoju vlastitih proizvoda kao i razvoju turizma u Tomislavgradu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok