Hrvatska lista za Livno obavještava javnost kako vijećnici HDZ 1990, HLL-a i DF-a nisu protiv privremene statutarne odluke grada Livna, kao što su prenijeli neki mediji, ali jesmo protiv zabrane izravnog prijenosa sjednica Općinskog vijeća i kupovine vijećnice Ivane Barbarić iz HDZ 1990 od strane načelnika Luke Čelana, koji mora objasniti o čemu je razgovarao u svom uredu s vijećnicom Ivanom Barbarić nakon glasovanja o privremenoj statutarnoj odluci grada Livna.

Nakon što je sve prošlo, a vijećnici HDZ BiH i načelnik ispunjeni srećom i zadovoljstvom što su kupili vijećnicu i tako Livnu osigurali status grada Livnu, nadamo se, unatoč nas nekolicine zlonamjernika kojima ništa nije vrijedno i koji smo žalosni što je Livno konačno krenulo naprijed, da ćete već sutra pozvati na odgovornost ljude iz Općine zbog pričinjene štete, jer su imovinu u zgradi Preporoda, koja je u vlasništvu Općine Livno dali bez naknade na korištenje SDA koju godinama koriste za stranačke prostorije i kafić.

Hrvatska lista za Livno poziva načelnika/gradonačelnika i HDZ BiH da zaštite imovinu građana, a ne da je krčme bez naknade... SDA. Pozivamo gradonačelnika na odgovornost jer je odgovoran za ustavnost i zakonitost akata koje predlaže Općinskom vijeću s ciljem zaštite imovine Općine, kako općina/grad Livno više ne bi bila oštećena za stotine tisuća maraka poreznih obveznika.

Hrvatska lista za Livno umjesto čestitke svima onima koji su zaslužni što je Livno postalo grad, poziva HDZ BiH da imenuje ministra MUP-a iz reda HDZ BiH koji je krivotvorio potvrde Bošnjacima o okolnostima stradavanja u ratu, da imenuje dužnosnika MUP-a, koji je službene isprave s neistinitim sadržajem ovjeravao pečatom MUP-a i potpisao krivotvorio potpisom Branka Đapića, bivšeg komesara policije, da imenuje tko u policiji, tužiteljstvu i sudovima u Livnu zataškava korupciju i kriminal, kako bi doista ovaj izuzetan događaj za tisućljetno Livnu bio ono što građani od njega očekuju.

Hrvatska lista za Livno vrlo brzo će upoznati javnost s nezakonitim postupanjima dužnosnika HDZ BiH, policije, tužiteljstva i sudova u Livnu i BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok