Djelatnici kriminalističke policije PU Tomislavgrad trenutno provode krim obradu nad više osoba s područja Mostara i Prozor/Rame koji se dovode u vezu s provalnim krađama na području Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazano iz Ureda glasnogovornika MUP-a Hercegbosanske županije, u desetak provalnih krađa počinjenim u zadnjih godinu dana počinitelji su otuđivali novac i robu veće materijalne vrijednosti oštetivši pri tom vlasnike više prodajnih kioska, trgovačkih radnji i obiteljskih kuća na području tomislavgradske općine te benzinske crpke u Šujici.

Također, u tijeku je operativna kriminalistička radnja djelatnika PU Tomislavgrada i MUP-a Hercegbosanske županije na utvrđivanju provale u uredske prostorije benzinske pumpe BTG u mjestu Kolo, Tomislavgrad, iz koje je otuđena za sada neutvrđena količina novca.

Tom prilikom nepoznati počinitelj ili više njih su 3. travnja u tijeku noći iz spomenutih prostorija otuđili sef s novcem i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Rano jutros, oko 1: 45 sati, prilikom izvršenja kaznenog djela provalne krađe na kiosku u Kupresu, djelatnici PP Kupres na licu mjesta su uhitili tri od četiri osobe koje su lišene slobode i nalaze se u prostorijama kupreške policije.

Četvrta osoba je, kažu, pobjegla ali im je poznat njen identitet te je nad svima njima zavedena kriminalistička obrada.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok