Glavna odrednica rada Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) za tekuću godinu je gospodarstvo, kazao je novinarima predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić u Tomislavgradu gdje je u petak sa zastupnicima prezentirao Program rada Vlade za 2018. godinu.

- Već danas imamo par zakona na Skupštini (Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezima i Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina) koji idu u korist gospodarstvu na području naše županije - istaknuo je Jozić.

Ono što je poručio na početku svog mandata, kaže da na tome radi i djeluje na način da usko surađuje s Udrugom gospodarstvenika jer oni, kako je kazao, predstavljaju nositelje kompletnog društva.

- Ono što mi je žao da na području svake općine unazad deset godina nemamo Udrugu gospodarstvenika već jedino imamo ovu udrugu u Tomislavgradu i još ću više inzistirati da se gospodarstvenici udružuju na području svojih općina, a ako im je lakše mogu i na području HBŽ-a - kazao je Jozić, dodavši kako bi njihovim udruženjem lakše radila Vlada i Skupština HBŽ-a.

Jozić je pozdravio inicijativu Udruge gospodarstvenika i poduzetnika Tomislavgrad koju je pročitao zastupnicima predsjedavajući Skupštine HBŽ, a koja se odnosi na izmjenu i dopunu Zakona o sudskim pristojbama zajedno s tarifom sudskih pristojbi.

Inače, tijekom prezentiranja Programa rada Vlade, Jozić je kazao da je on opsežan i da će iziskivati napore svih čimbenika koji su zaduženi za njegovo provođenje kako ne bi ostao "mrtvo slovo na papiru".

- Tijekom ostvarivanja planiranog Prigrama rada Vlade bit će potrebna suradnja svih općina temeljena na dogovoru i kompromisu bez kojeg nema poboljšanja niti ostvarivanja kako kratkoročnih tako ni dugoročnih planova - poručio je Jozić dodavši da je Vlada na usluzi svima kojima je cilj razvoj Hercegbosanske županije. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok