Jučer, 8. svibnja Gimnaziju je posjetilo dvjestotinjak učenika devetih razreda matičnih osnovnih škola Ivana Gorana Kovačića i fra Lovre Karaule s područnim odjelima.

U prvom dijelu programa, učenicima su prezentirani programi i pojedinačne prednosti opće, jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije, a pljesak je zaslužila gimnazijalka Slavica Krželj koja je uz pratnju profesorice Jelene Mandić na klaviru i Ivana Đurana na kahonu izvela autorsku skladbu.

Učenici Gimnazije vodili su skupine osnovaca kroz aktivnosti, a na Info pultu svi su se mogli informirati o životu gimnazije, suradnji, aktivnostima, svakodnevici iz prve ruke. U pratnji svojih nastavnika učenici devetih razreda, budući srednjoškolci, sudjelovali su u radioničkim aktivnostima, pa su tako u kemijskom laboratoriju izvođeni pokusi, fiziku su gimnazijalci svojim budućim kolegama donijeli na zabavan, atraktivan i zanimljiv način, znanje iz engleskog jezika učenici su imali prigodu provjeriti kroz računalne igre u paru na pametnoj ploči, za dobro poznavanje njemačkog jezika učenici su, opet kroz igru, bili nagrađeni slatkišima, na radionici latinskog jezika mlađi gimnazijalci su aktualiziranim poslovičnim blagom približili osnovcima latinski jezik.

Kako matematika može biti zabava, a ne bauk, pokazali su sudionici matematičke radionice. Bilo je tu, gotovo, mađioničarskih trikova, a zapravo posve jasnih izračuna.

I nakon učenja i igre, u dvorištu škole športske sekcije organizirale su “mini” natjecanja u badmintonu i basketu.

Nakon uspješnog, živog i doista lijepog dana u našoj školu uz zahvalu našim gostima, veliko hvala učenicima i djelatnicima Gimnazije koji su uložili trud i vrijeme kako bismo našu školu pokazali onakvom kakva ona doista jeste, ozbiljna, disciplinirana, ali jednako tako zabavna i živa.

Navode iz Gimnazije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok