U subotu, 2. lipnja 2018. godine u Livnu, u dvorani Srednje ekonomske škole, u okviru prometno-preventivnih i obrazovnih aktivnosti Auto moto saveza održat će se 21. završno natjecanje učenika osnovnih škola, „Sigurno u prometu“.

 

Na završnome međužupanijskom natjecanju sudjelovat će 11 školskih ekipa (po 4 učenika/učenice) koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u Posavskoj, Srednjobosanskoj, Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačkoneretvanskoj županiji, kao i ekipe iz Žepča iz Zeničkodobojske županije.

Cilj ovoga natjecanja je što više zainteresirati učenike za cestovni promet kako bi shvatili ulogu i značaj znanja iz te oblasti te da se kroz izvannastavne aktivnosti upoznaju s prometnim i sigrnosnim pravilima kako bi vještim upravljanjem biciklom bili sigurni sudionici u prometu.

Natjecanje se sastoji iz teorijskoga i praktičnoga dijela.

U teorijskome dijelu učenici će se natjecati u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika, a u praktičnome djelu u vještini vožnje biciklom na posebno uređenome poligonu, navode u AMS-u BiH.

Škole koje će sudjelovati na natjecanju jesu:

Š. „Ivan Mažuranić“ – Gračac

Š. „Crnići“ – Crnići

Š. „Ivana Mažuranića“ – Posušje

Š. „Antun Branka i Stanisla Šimića“ – Drinovci

Š „Fra Miroslava Džaje“ – Kupres

Š. „Ivana Mažuranića“ – Šujica

Š. „Kiseljak“ – Kiseljak

Š. „Dubravica“ – Vitez

Š. „Žepče“ – Žepče

Š. „Vladimira Nazora“ – Odžak

Š. „Orašje“ – Orašje HMS BiH

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok