S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu će se u nedjelju, 03. lipnja 2018. godine s početkom u 10:30 sati održati turnir, treću godinu zaredom, u uličnoj košarci pod nazivom "Košarkom za toleranciju".

Sudjeluju košarkašice iz Trebinja, Glamoča i Livna. Organizatori ovog događaja su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem. Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, razna peciva i ostale slastice svojim sugrađanima ponudit će Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, članovi duhovno karitativne Udruge „Kap ljubavi“ iz Tomislavgrada i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova. 

Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljenu kutiju, pomoći ćete kupovinu osnovnog namještaja (ležaje, stol, stolice, ormare) samohranom ocu Viktoru Plavčiću i petorici (5) njegovih malodobnih sinova u Bosanskom Grahovu.

U tijeku su završni radovi oko obnove kuće u kojoj su otac i sinovi koristili samo jednu prostoriju, koja im je bila sve, i kuhinja, i spavaonica, i kupatilo, jer ostatak kuće nije bio upotrebljiv. Akciju za pomoć obitelji Plavčić pokrenulo je i vodi Udruženje građanki „Grahovo“, no, kuću treba i opremiti barem osnovnim namještajem, te je za to potreban i vaš „kolačić dobre volje“ i „kapljica ljubavi“. 

Stoga pozivamo sve ljude dobre volje, naše gospodarstvenike (koji su pokazali da imaju srca za potrebne), institucije i ustanove da podrže mlade u turniru i humanitarnu akciju za obitelj Plavčić.

Izjave za medije bit će upriličene prije početka Turnira na Trgu od 10 do 10:20.

Košarkašice iz Trebinja u Livno će doputovati u subotu, 02. lipnja, te će sa košarkašicama iz Livna u hotelu B&M od 18:00 do 20:00 sudjelovati na radionici „Grafiti – od ulične umjetnosti do kaznenog djela“, upoznati se s projektom „Supergrađani“ i posjetiti osvijetljeni izvor rijeke Bistrice (Duman).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok