3. Međunarodna smotra izvornog folklora ‘’Kad zapivam niz livanjsku stranu’’ održava se u sklopu manifestacije ‘’Livanjsko kulturno ljeto’’.

Nositelj ovogodišnjeg domaćinstva smotre je KUD ‘’Kamešnica’’ Podhum Livno, a u ime Organizacijskog odbora današnjem sastanku su nazočili predsjednik KUD-a Miroslav Ćurić i Josip Perković, predsjednik KUD-a ‘’Rudine’’Vidoši Livno.

Predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije, Ivanu Joziću zahvalili su na dosadašnjoj suradnji, kako u realizaciji ovoga tako i podršci svim pojedinačnim aktivnostima triju livanjskih kulturno umjetničkih društava nositelja ovoga projekta: KUD-a ‘’Kamešnica’’ Podhum, KUD-a ‘’Rudine’’ Vidoši i KUD-a ‘’Tribanj’’ Bila.

Organizatori su predsjednika Vlade upoznali sa završnom fazom priprema ovogodišnje međunarodne smotre folklora koja predstavlja svojevrsnu krunu njihova zajedničkog rada, a koja bi se prema njihovim najavama trebala održati 28. srpnja 2018. godine na središnjem livanjskom trgu.

Sada već tradicionalna manifestacija značajno je događanje u programu Livanjskog kulturnog ljeta, koje se svake godine tijekom srpnja i kolovoza održava u Livnu, a čijoj realizaciji i održavanju neizostavnu potporu daje Vlada Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok