Prekjučer, 8. srpnja 2018. godine Mladu misu na otvorenom pored župne crkve sv. Ilije Proroka u Glamoču slavio je uz koncelebraciju većeg broja svećenika mladomisnik fra Dario Mican, rođen 30. lipnja 1993. godine u Bugojnu.

Sakrament krštenja primio je u crkvi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu.Sakramente presvete euharistije i potvrde primio je u Župi sv. Ilije Proroka u Glamoču gdje njegova obitelj i danas živi. U sjemenište Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša primljen je 2007. godine u Zagrebu. Kao sjemeništarac maturirao je 2011. godine u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu, poslije dvogodišnjega školovanja u zagrebačkoj Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji. Prve redovničke zavjete položio je 2012. godine poslije novicijata u Krku, a svečane doživotne zavjete na svetkovinu sv. Franje Asiškog 2016. godne u Zagrebu.

Godine 2017. diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekao akademski naziv „magistar teologije“. Fra Dario Mican zaređen je za đakona na euharistijskom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici 30. rujna 2017. godine, a sakrament svetog reda primio je 9. lipnja 2018. godine također u zagrebačkoj prvostolnici.

Na Mladoj misi propovijedao je fra Branko Lovrić franjevac trećoredac glagoljaš.

Proslavi Mlade mise, uz brojne uzvanike, nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić. Župa Glamoč ove godine navršava 154. obljetnicu postojanja i to je bila prvi put u povijesti ove župe proslava Mlade mise.

Priopćeno je iz vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok