Speleološko društvo "Mijatovi dvori" iz Tomislavgrada organizira 9. međunarodnu speleološku i znanstveno-istraživačku ekspedicija "Ponor Kovači - Izvor Ričine 2018" koja će se održavati od 25. do 29. kolovoza.

Istraživanje će biti organizirano u okviru dvije sekcije - speleološke, koja će obuhvatiti bazna speleološka i speleoronilačka istraživanja, te znanstvene, koja uz speleološka i biospeleološka, obuhvaća geografska, geološka, hidrološka, arheološka, biološka, agronomska i druga istraživanja.

U okviru najavljene ekspedicije planira se nastaviti s istraživanjem ogromnog podzemnog sustava Ponor Kovači-Izvor Ričine te jama i špilja koje se nalaze na obližnjim masivima planina Grabovice, Tušnice, Ljubuše, Vrana, Kamešnice, Čvrsnice i Dinare.

Uz Speleološko društvo "Mijatovi dvori" kao suorganizatori događaja spominju se Udruga "Naša baština", Tomislavgrad - Zagreb BIOSPELD - Biospeleološko društvo u Bosni i Hercegovini, te ADIPA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske Terra Dinarica.

Smještaj ekspedicijskog kampa ove godine bit će u planinarskom domu Planinarskog društva Orlova Stina na Blidinjskom jezeru. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok