Drvar će dobiti jedan semafor za potrebu izgradnje i opremanja jednog raskrižja, ako vijećnici na 25 sjednici Skupštini grada, 5. rujna, podrže Prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad semaforskom opremom s grada Banja Luka na tu općinu, pišu Nezavisne novine.

U obrazloženju ove odluke navedeno je da se Drvar obratio gradu sa zahtjevom za donaciju jednog semafora koje grad izbacuje iz upotrebe, navodeći da se ova općina nalazi u najtežoj financijskoj situaciji u odnosu na sve općine u BiH.

''U Drvaru će uskoro početi izgradnja raskrižja kojim će se postići rasterećenje teretnog prometa i smanjenje prometa teretnih vozila kroz središte grada, te su mu neophodni uređaji za signalizaciju i regulaciju prometa'', stoji u obrazloženju.

Dodaje se da je rekonstrukcijom postojećih semaforiziranih raskrižja u kružna raskrižja demontirana postojeća semaforska oprema, koja je veoma stara u tehničko-tehnološkom smislu i čije funkcioniranje radi na principu klasičnih sijalica kao rasvjetnih tijela.

''Oprema se može iskoristiti isključivo za zamjenu dijelova također stare semaforske opreme koja bi eventualno bila uništena u promketnoj nezgodi, a koja je osigurana, te grad u tom slučaju niti nema troškova'', navedeno je u obrazloženju.

Naveli su da se eventualna semaforizacija nekog novog raskrižja u gradu ne bi vršila ovom demontiranom semaforskom opremom, već semaforskom opremom koja funkcionira na principu nove, moderne LED tehnologije. U obrazloženju je navedeno da knjigovodstvena vrijednost semaforske opreme iznosi 35.519,85 KM. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok