Nakon ljetnog raspusta ponovno će se u školskim klupama osnovnih i srednjih škola u Hercegbosanskoj županiji  naći učenici i njihovi učitelji, nastavnici, profesori.

Svima njima kao i predškolcima u predškolskim ustanovama, djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova želim uspješan i sretan početak i tijek nove školske 2018./2019. godine.

U pozitivnom i kreativnom okruženju naših ustanova od ove školske godine u srednje škole upisani su učenici u nove nastavne smjerove, širimo mrežu glazbenog osnovnoškolskog obrazovanja i na općinu Kupres, ministarstvo, ravnatelji i nastavno osoblje odgojno-obrazovnih ustanova na početku ove školske godine realizirat će odobrene projekte osuvremenjivanja nastavnog procesa  i to kroz  suvremen pristup praktičnoj nastavi, uvođenje digitalnih platformi i digitalnih udžbenika, uspostavljanje kabinetske nastave, opremanje školskih knjižnica, osuvremenjivanje informatičkih kabineta, realiziranje projekta e-matica u osnovnim i srednjim školama. Uz redovito održavanje objekata i infrastrukture, organiziran prijevoz učenika, besplatne udžbenike za dio učenika neka nova školska godina pokaže rezultate zajedničkog rada i kontinuirane brige o odgoju i obrazovanju.

Od ove školske godine s radom, edukacijom i nadzorom započet će i međužupanijski Zavod za odgoj i obrazovanje s ciljem sustavnog i organiziranog praćenja realizacije nastavnih planova i programa, izvođenja nastave i stručno-pedagoškog rada učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja.

Učenice i učenici, djeco, s dubokim uvažavanjem komunicirajte sa svojim učiteljima jer u vaše obrazovanje i odgoj oni ulažu znanje, strpljenje, vrijeme i ljubav. I vi, roditelji, budite aktivni sudionici izazovnog obrazovnog puta, učite djecu uvažavanju, disciplini, razvijajte i potičite njihove radne navike.

Samo zajedničkim naporima i kreativnim idejama, u dobroj vjeri, svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa možemo očekivati rezultate i uspjeh, smijeh i radost. Neka nam naša djeca uvijek budu prioritet, ističe se na kraju čestitke ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petra Galića u povodu početka nove školske 2018./2019. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok