Proslava 1126. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja započela je 23. rujna Danom branitelja.

Tim je povodom gradonačelnik Livna Luka Čelan upriličio svečani prijam predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Livna. Čestitajući Dan branitelja gradonačelnik Čelan je pozvao sve okupljene na pozitivan stav i vjeru istaknuvši da temelji budućnosti trebaju biti upravo sve vrijednosti za koje su se branitelji borili.

„Na žalost, nepravde prema braniteljskoj populaciji su još uvijek prisutne i nadam se da će u skoroj budućnosti biti ispravljene kroz nadležne institucije“, kazao je gradonačelnik. U ime braniteljskih Udruga nazočne je pozdravio Dragan Konta. Zahvalivši na prijamu izrazio je nadu za bolji položaj branitelja u društvu. Gradonačelnik Čelan, predstavnici Udruga te predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić u znak sjećanja na sve poginule branitelje položili su vijence i zapalili svijeće na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku nakon čega je u župnoj crkvi Svih služena sveta misa.

Istoga dana, u sklopu proslave dana grada, u sportskoj dvorani odigran je međunarodni turnir u košarci pod nazivom Anđeli Livna u organizaciji ŽKK Livno. Pobjednice turnira su košarkašice livanjskog kluba. Program proslave nastavlja se večerašnjim predstavljanjem knjige Livanjska katolička prezimena autora Tomislava Perkovića. Predstavljanje knjige je u 19 i 30 u dvorani Pastoralnog centra.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok