Povodom 29. rujna, „Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2018.“ u zgradi Gradske uprave u Bjelovaru, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović medijima su predstavili "Eko-turistički vodič kroz ljepote Tomislavgrada i planine Ljubuše". Tom prilikom predstavnici prijateljskih jedinica lokalne samouprave razgovarali su o suradnji jedinica lokalne samouprave na gospodarskom, ali i turističkom planu.

Kroz "Eko-turistički vodič kroz ljepote Tomislavgrada i planine Ljubuše" predstavljen je Tomislavgrad na križanju urbanog i ruralnog i planina Ljubuša, kao netaknuti biser duvanjskog kraja. Pored prirodnih ljepota i očuvanog krajolika planine Ljubuše, predstavljeni su Blidinje jezero i Buško jezero. Dok su kroz aktivni odmor u duvanjskoj prirodi predstavljeni vožnja/izleti biciklima, avanturističke ture/avanturističko vođenje, paragliding, planinarenje i promatranje ptica. Također je predstavljen i smještaj, enološka i gastronomska ponuda duvanjskog kraja.

Podsjećamo kako su 2008. godine Općina Tomislavgrad i Grad Bjelovar potpisali zajedničku "Povelju prijateljstva", kojom su se obvezali kako će kao jedinice lokalne samouprave zajedno poduprijeti svaki poticaj u gospodarskim, kulturnim, društvenim razmjenama među građanima i kako će razvijati postojeće osjećaje obostranog poštovanja, solidarnosti i prijateljstva, te sjediniti napore da bi zaštili i očuvali u punoj mjeri dobra, mir i prijateljstvo.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok