Migranti u centru Livna; Foto: Livno Online

U posljednjih nekoliko dana sve je više prijava građana koji viđaju migrante na području HB županije.

Nakon što migranti nisu uspjeli ući u EU iz Unsko-sanske županije, svoje pokušaje ulaska u EU prebacili su na područje HB županije.

Da sve više migranata dolazi na područje Hercegbosanske županije potvrđeno je i iz MUP-a HB županije čiji djelatnici gotovo svakodnevno legitimiraju migrante i vraćaju ih u prihvatne centre. Uglavnom u Sarajevo i Bihać. Većinom se radi o odraslim muškarcima s područja Sirije, Pakistana, Palestine, ....

>>> Migranti iz Irana uhvaćeni u Tomislavgradu pa vraćeni u Mostar

Pojedini prijevoznici odbijaju prihvatiti migrante za putnike prilikom transporta u prihvatne centre jer su u prošlosti imali problematična iskustva.

S obzirom da u selima ispod Kamešnice, u blizni granice s Hrvatskom, ima veliki broj praznih kuća, vlasnici objekata, koji inače ne žive tu, su u strahu od provala migranata i gotovo svakodnevno ih obilaze. Jer, kako ističu, stiže hladnije vrijeme i strah ih je da će migranti pokušati provaliti u kuće u potrazi za smještajem.

>>> Fizički sukob trojice migranata u Livnu

Zanimljivo je to kako veliki broj legitimiranih migranata je rođeno na prvi dan nove godine, 01.01. što budi sumnju u točnost podataka koje su dali prilikom ulaska u BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok