Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je dana 30. studenog 2018. godine, osumnjičenom E.K, rođenom 1991. godine u Livnu gdje je i nastanjen, odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela Razbojništva iz članka 289. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 26. studenog 2018. godine, oko 21,20 sati, u Livnu, u ulici Stjepana Radića bb, sa plastičnom maskom na licu ušao u sportsku kladionicu Formula, te od djelatnice kladionice, držeći u ruci nož dužine oštrice 20 cm i prijeteći da će je napasti, oduzeo torbicu u kojoj se nalazio dnevni promet u iznosu od 773,63 KM, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

 Prilikom otimanja torbice, osumnjičeni je djelatnici kladionice nanio tjelesnu ozljedu u vidu posjekotine prsta.

Nakon donošenja Naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj je 29.11.2018. godine, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog E.K., te je nakon održanog ročišta zbog mogućnosti utjecanja na svjedoka kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, jer se radi o višestrukom povratniku u vršenju raznih kaznenih djela, odnosno zbog razloga pisanih u članku 146. stav 1. točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana.

Protiv navedenog rješenja o određivanju pritvora protiv osumnjičenog dopuštena je žalba koja ne zadržava izvršenje rješenja.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok