Ministar rada, zdravstva i socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije, dr Darko Horvat (SNSD) u razgovoru za agenciju Fena navodi razloge zbog čega su njegove stranačke kolege i zastupnici iz Drvara preko Općinskog odbora SNSD-a Drvar pokrenuli međustranačke pregovore na nivou koalicije Hercegbosanske županije o proceduri njegove smjene sa pozicije županijskog ministra.

Naime, u svom priopćenju oni navode da jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg su pokrenuli smjenu Horvata jeste loša i nedovoljna zdravstvena zaštita u srpskim povratničkim općinama i nepotpisivanje sporazuma sa Kliničkim centrom Banja Luka o liječenju srpskih povratnika iz ove županije.

Ministar Horvat, naspram tvrdnjama stranačkih kolega, podsjeća na osigurana sredstva od 145 000 KM za razvoj zdravstva u Drvaru i područnu ambulantu u Bosanskom Grahovu.

Kao jedan od razloge za svoju smjenu od strane rukovodstva SNSD –a iz Drvara, Horvat ističe da se nije potpisao sporazum sa Kliničkim bolničkim centrom u Banjoj Luci za liječenje osoba "samo srpske populacije“ dok on sam kaže da je u tome dosta klevete i laži i da on osim srpskih predstavlja sve građane Hercegbosanske županije.

"Jednostavno ne postoji zakonski okvir kako se može potpisati ugovor za liječenje pacijenata između Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije sa Fondom zdravstvenog osiguranja RS i Kliničkim centrom“, ističe Horvat.

" Drugi razlog traženja smjene je neplaćena električna energija odnosno dugovanja Doma zdravlja Drvar prema Elektroprivredi HZ HB silni niz godina“, navodi Horvat, odgovarajući da nisu ministarstvo ni resorni ministar odgovorni za neplaćene dugove.

Na tvrdnje kako ne pokazuje stranačku lojalnost Horvat ističe: "Ja sam odgovoran prema SNSD-u na čelu sa Miloradom Dodigom u Banja Luci koji je apsolutno upoznat sa mojim pismom, upoznat je i gospodin Nebojša Radmanović i u iduću subotu ću biti nazočan kao član sjednici Glavnog odbora ove stranke u Banjoj Luci, tako da ćemo mnoge stvari otvoriti i konačno na vidjelo pokazati“, kazao je Horvat.

On dalje tvrdi da  se nedolazak ljudi iz Drvara na posljednje sjednice Skupštine Hercegbosanske županije radi na štetu srpskog naroda i svih građana u Drvaru.

Fena

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija