Iako je tijekom boravka ministra zdravlja RH dr. Rajka Ostojića u Tomislavgradu 2013. godine obećana donacija vozila hitne medicinske pomoći Domu zdravlja, godinu dana od posjete navedenog ministra od donacije nema ništa.

U međuvremenu, promijenjen je ministar Ostojić , te je stoga dopisnik Fene uputio upit na Ministarstvo zdravlja RH na čelu sa novim ministrom Sinišom Vargom, da li će tomislavgradska zdravstvena ustanova dobiti tu za njih vrijednu a obećanu donaciju.

Odgovor je dao glasnogovornik ovog ministarstva Nenad Korkut, koji navodi da je Ministarstvo zdravlja RH u 2013. g. u suradnji s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, temeljem javnog natječaja koji je raspisao Državni ured, sklopilo ugovore za nabavu sanitetskih vozila za DZ Kreševo, DZ Odžak, DZ Kupres, DZ Neum i Udrugu djece s posebnim potrebama "Duga“ Ljubuški.

"Ministarstvo zdravlja nema saznanja da li se DZ Tomislavgrad javio na taj natječaj, već te podatke ima Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske“, kazao je Korkut.

Na to je dodao da bez obzira da li se javio na prošlogodišnji natječaj, DZ Tomislavgrad se može i ponovno javiti na novi natječaj Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji se raspisuje za 2014. godinu. "U tom slučaju DZ Tomislavgrad se treba obratiti spomenutom Državnom uredu, jer Ministarstvo zdravlja ne provodi natječaj“, istakao je glasnogovornik Ministarstva zdravlja RH Nenad Korkut.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok