Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić boravio je jučer u općini Glamoč gdje se susreo sa poljoprivrednicima koji su, uz pomoć Federalnog stožera civilne zaštite i civilne zaštite te županije, organizirali akciju i sakupili balirano sijeno za područja zahvaćena nedavnim poplavama.

Pudarić je FENI kazao da je značajna količina bala sijena, sakupljena u toj akciji, odaslane prvenstveno za pomoć malim individualnim poljoprivrednim proizvođačima u nekoliko općina u Posavinu i Tuzlanskom kantonu, da bi premostili krizu u kojoj su se našli nakon poplava.

- Ova akcija je pokazala da je moguće djelovati u interesu svih ljudi onda kad postoji zajednička volja i cilj. Ohrabruje činjenica da dobra volja pojedinaca da pomognu drugima kad im je to potrebno može biti realizirana kroz institucije sistema koje ne moraju i nisu uvijek usporene i/li nesposobne - kazao je.

Postoji mogućnost organiziranja još jedne slične akcije, a važno je ponovno uključivanje civilne zaštite i identificiranje potencijalnih korisnika da bi ponovno bio postignut maksimalan efekt.

U općini Glamoč potpredsjednik FBiH Pudarić posjetio je i vrtić Leptirići, koji pohađaju djeca svih nacionalnosti, a za tu priliku izveli su prigodnu pjesmu koja slavi taj kraj.

Jučerašnji boravak u općini Glamoč Pudarić je završio posjetom glamočkoj parohiji gdje ga je paroh Slobodan informirao o tome šta je od objekata obnovljeno od njegovog dolaska 2003. godine, ali i o teškoćama s kojima se suočava u jednoj siromašnoj zajednici u kojoj, kako je kazao Pudarić, ima vjernika i mladih ljudi.

- Očito je da tamo crkva i zajednica funkcioniraju kao jedno i da zaslužuju pomoć i podršku šire društvene zajednice u rješavanju problema s kojima se suočavaju poput obnove crkve i krova koji treba obnoviti, a i parohijski dom bi trebalo srediti - kazao je Pudarić.

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić ranije ovog mjeseca je posjetio i poljoprivrednike u Posavini koji su u toj akciji dobili pomoć u balama sijena poljoprivrednika iz HBŽ.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok