Na jučer održanoj 24. sjednici Vlade Hercegbosanske županije razmatran je i utvrđen te u skupštinsku proceduru upućen nacrt Prostornog plana Hercegbosanske županije 2008.-2028. godina, kao i prijedlog Odluke o donošenju Prostornog Plana za područje Hercegbosanske županije za period 2008.-2028. godina.

Razmatran je, utvrđen i u skupštinsku proceduru upućen i Zakon o građenju Hercegbosanske županije.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna Hercegbosanske županije za 2014. godinu Ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, s kriterijima raspodijele.

Vlada je jučer Odlukama Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije usvojila tri programa utroška sredstva i to:

  • Program utroška sredstava „Potpora – besplatni udžbenici“ utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2014. godinu u ukupnome iznosu od 45.300,00 KM;
  • Program transfera financijskih sredstava općinama Hercegbosanske županije za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2014./2015. godinu u ukupnome iznosu od 500.000,00 KM
  • Program utroška sredstva „Potpora stipendiranja studenata“ utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2014. godinu u ukupnome iznosu od 60.000,00 KM.

Zbog isteka mandata, Vlada je Rješenjem razriješila v.d. ravnateljicu Agencije za privatizaciju Božanu Ćurić iz Livna i Rješenjem imenovala Tihanu Pranjić iz Tomislavgrada novom v.d. ravnateljicom Agencije na razdoblje od šest mjeseci.

Nakon provedenog Javnog poziva i liste kandidata dostavljene od strane Povjerenstva koje je provelo natječajne procedure, Vlada je Odlukom imenovala članove Žalbenog vijeća Vlade Hercegbosanske županije na mandat od 5 godina i donijela Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade članovima ovoga Žalbenog vijeća.

Odlukama je jučer odobreno 10.000,00 KM Gimnaziji Livno za izgradnju novog potpornog zida u dvorištu ove škole,  5.000,00 KM KUD-u „Rudine župa Vidoši“ Livno u svrhu pokroviteljstva 5. Međunarodne ocjenjivačke smotre folklora „Gospojina 2014“ i 5.000,00 KM Samostanu „Karmel sv. Ilije“ Zidine Tomislavgrad za organiziranje simpozija o tradicijskoj kulturi i nematerijalnoj baštini Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok