Danas je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković primio predstavnike Udruženja udruga umirovljenika Hercegbosanske županije koju čine općinske udruge umirovljenika Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Drvara i Bosanskog Grahova.

Umirovljenike su predstavljali Blaž Pranjić, predsjednik Skupštine županijskog udruženja, Jovan Čičković, predsjednik Općinske udruge umirovljenika Glamoč, Hajro Gromilić predsjednik Skupštine udruge umirovljenika Livno, Stjepan Perković predsjednik Skupštine udruge umirovljenika Glamoč, Jozo Tomić predsjednik IO udruge umirovljenika Tomislavgrad  i Slavko Konta, predsjednik Udruženja udruga umirovljenika HBŽ Livno.

Predstavnici udruga upoznali su predsjednika Vlade sa radom i stanjem u Udruženju i trenutnim problemima sa kojima se ova populacija svakodnevno susreće.

Na sastanku su predstavnici udruge iznosili svoja razmišljanja i dali prijedloge kako da se poboljšanju uvjeti za rad udruga.

Predstavnici umirovljenika izrazili su zahvalnost predsjedniku Vlade jer je našao vremena da ih primi, iz razloga što je ovo prvi put da je populacija umirovljenika primljena u Vladi Hercegbosanske županije. Predsjednik Vlade Ivković obećao je pomoć u narednom periodu, kako bi se uvjeti  udruga za rad poboljšali.

Dogovoreno je da će Vlada Hercegbosanske županije financijski pomoći Udruzi kroz oblik jednokratne novčane pomoći, te da će Udruga dostaviti prijedlog da se kod izrade proračuna za 2015. godinu planira određena financijska potpora i županijskoj Udruzi umirovljenika.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok