Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž u subotu je sudjelovao na obilježavanju dana pobjede i sjećanja i 4. obljetnice otvaranja sakralno memorijalnog centra Sv. Juraj u Dojnim Rujanima, kraj Livna.

U svečanom mimohodu sudjelovali su, pored Raguža i aktivni sudionici Domovinskog rata na ovom području predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Nediljko Rimac, dopredsjednik HDZ-a 1990 i predsjednik ŽO HBŽ Boro Krišto, predsjednik OO Livno Dinko Barać, te međunarodni tajnik HDZ-a 1990 Ante Janković.

Kako je priopćeno iz HDZ-a 1990, svečano misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju banjalučkog biskupa mons. Franje Komarice i svećenika livanjskih župa.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić je naglasio važnost i vrijednost ogromne žrtve koju su podnijeli hrvatski branitelji u obrani ovog područja i cjelokupnog teritorija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te odgovornost sviju da poštuju i cijene sve žrtve koje su podnesene za opstanak hrvatskog naroda u BiH, kao i BiH u cjelini.

U sklopu svog posjeta HBŽ-u, predsjednik HDZ-a1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, danas je posjetio Drvar i nazočio obilježavanju dana drvarskih mučenika i svih mučenika banjolučke biskupije.

Sveto misno slavlje predvodio je banjalučki biskup Franjo Komarica koji je u svojoj propovijedi naglasio kako ni jedna žrtva iz tragičnih događaja koji su se dogodili u srpnju 1941. godine ne smje bit zaboravljena. Izrazio je svoje zadovoljstvo pronalaženjem posmrtnih ostataka katoličkih svećenika mučenika, kao i svih ostalih mučenika iz jame Golubnjače, te zaželio što skorije svečano sahranjivanje osmrtnih ostataka u ovom kraju. Naglasio je i važnost i odgovornost sviju nas da uložimo krajne napore u obnovi crkve u Drvaru, stoji u priopćenju.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok