Jučer je, 28.srpnja, u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan radni sastanak predsjednika Vlade Branka Ivkovića sa predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga Hercegbosanske županije i ravnateljicom Uprave za pitanja branitelja Ljiljanom Kovačević.

Na sastanku se razgovaralo o izvršenu Programa rada Uprave za pitanja branitelja za 2014. godinu. Zaključeno je da se određene stavke iz programa ne izvršavaju dogovornom dinamikom, odnosno da se kasni sa uplatama sredstava potrebnih za rad udruga, jednokratne novčane pomoći kao i sa raspisivanjem natječaja za izbor izvođača radova za završetak zgrada u Livnu i Tomislavgradu.

Predstavnici braniteljskih udruga su informirani da je javni natječaj raspisan i da će 20. kolovoza 2014. godine biti izvršen odabir najpovoljnijeg izvođača radova, te Vlada očekuje, ukoliko ne bude žalbi na odabir, da se do kraja godine završe obje zgrade gdje su sredstva osigurana u proračunu Hercegbosanske županije. Dogovoreno je da se ostala plaćanja vrše temeljem raspoloživih sredstava u proračunu, a sve sukladno punjenju proračuna.

Zaključeno je da Uprava za pitanja branitelja ne radi u punom kapacitetu i da ravnateljica Uprave za pitanja branitelja da ovlaštenje nekom od djelatnika Uprave, da može zastupati i predstavljati Upravu u vremenskom periodu kada ona nije u mogućnosti obavljati svoje radne obaveze.

Izraženo je zadovoljstvo svih sudionika tijekom sastanka, načinom odvijanja sastanka, konkretnim zaključcima, te je dogovoreno da se eventualni novonastali problemi rješavaju na ovakav način, jer ovo je put kako riješiti probleme između Vlade, Uprave za pitanja branitelja i županijskih braniteljskih udruga.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok