Izaslanstvo HDZ BiH nazočilo je u nedjelju, 27. srpnja, obilježavanju dana Drvarskih mučenik i svih mučenika Banjalučke Biskupije na svetom misnom slavlju u župi sv. Josipa, nakon kojeg je izaslanstvo HDZ BIH položilo vijence i zapalilo svijeće ispred križa Drvarskih mučenika ubijenih 1941. godine i hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo HDZ BiH činili su Mate Franjičević, zastupnik u Domu naroda BiH, Stipo Pelivan, predsjednik Skupštine HB županije, Branko Ivković, predsjednik Vlade HB županije, Marko Damjanović, dopredsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ te Slavko Budimir predsjednik OO HDZ BiH Drvar.

Po završetku svete mise koju je predvodio banjalučki biskup mons. Franjo Komarica, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković i predsjednik OO HDZ BiH Drvar Slavko Budimir, sastali su se sa biskupom Komaricom i župnikom župe Drvar don Ivom Martinovićem. Od strane biskupa Komarice je izraženo nezadovoljstvo zbog ne rješavanja izgradnje katoličke crkve u Drvaru koju koče lokalne vlasti, te je zatraženo od Vlade Hercegbosanske županije i drugih relevantnih hrvatskih čimbenika da se aktivnije uključe u rješavanje tog problema.

Istaknut je zahtjev za povrat katoličkog groblja u Drvaru, koje nije u funkciji, kako bi se ubijeni drvarski mučenici čiji su zemni ostaci nedavno pronađeni u jami Golubnjača u Drvaru mogli dostojno sahraniti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok