Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije Stipo Pelivan  zakazao je ponovno održavanje 29 sjednice za četvrtak ,4. rujna 2014. godine u 11.00 sati u skupštinskoj dvorani u Tomislavgradu, potvrđeno je iz ove županijske institucije.

Naime , dnevni red je za tri točke manji od onog predloženog za sjednicu Skupštine Hercegbosanske županije održane 4. kolovoza  u Tomislavgradu koji nije dobio potreban broj glasova zastupnika te je na samom početku ta ista sjednica prekinuta.

Za narednu sjednicu je među točkama dnevnog reda predložen Prijedlog Zakona o policijskim službenicima HBŽ,  Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjim poslovima HBŽ -skraćeni postupak te Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji – skraćeni postupak.

Također će se na klupama zastupnika naći  Nacrt zakona o zaštiti kulturno-povijesne baštine u Hercegbosanskoj županiji, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju Hercegbosanske županije, Nacrt Zakona o građenju Hercegbosanske županije i Nacrt Prostornog plana Hercegbosanske županije 2008-2028. godinu.

Prema dnevnom redu , raspravljat će se o Prijedlogu Sporazuma o pristupanju osnivanja Zavoda za odgoj i obrazovanje i prijedlog Odluke o osnivanju Zavoda za odgoj i obrazovanje, Odluci o davanju prethodne suglasnosti na prijenos suosnivačkog udjela nad Sveučilištem u Mostaru i  Odluci o prijenosu suosnivačkog udjela nad Sveučilištem u Mostaru u korist Hercegovačko-neretvanske županije, Odluci o imenovanju članova Neovisnog odbora za izbor i reviziju i Odluci o razrješenju članova Neovisnog odbora za izbor i reviziju.

Na kraju sjednice naći će se davanje suglasnosti na Pravilnik o unutarnjoj  organizaciji Stručne službe Skupštine Hercegbosanske županije i Zastupnička pitanja.

Priopćeno je iz Skupštine HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok